Підводний тунель до Криму готовий збудувати Китай – на прохання Путіна (ВІДЕО)

Під Керченською протокою

Першими інформацію про це поширили журналісти The Washington Post..

Російські й китайські бізнесмени, пов'язані з урядом, провели секретне обговорення планів будівництва тунелю, який з'єднає Росію з Кримом.

Президент-диктатор Росії Володимир Путін хоче побудувати тунель під Керченською протокою, щоб з’єднати Росію з Кримом підводним шляхом. У будівництві окупантам планує допомогти Китай.   

Що нафантазували у Кремлі та навіщо Путіну новий багатомільярдний проєкт в українському Криму – в ексклюзиві Артема Зябкіна на ТСН.

У Кремлі задумали новий багатомільярдний проєкт в українському Криму. Його деталі журналістам The Washington Post передали неназвані українські чиновники.

За наказом Путіна, окупанти мають побудувати довжелезний тунель під Керченською протокою. Все – через ненадійність Кримського мосту.

«Переговори, які включали зустрічі наприкінці жовтня, були викликані зростаючим занепокоєнням Росії щодо безпеки 11-мильного мосту через Керченську протоку».

Журналісти The Washington Post запевняють – документи не брешуть. До цього проєкту вже залучили великих російських бізнесменів.

Утім відповідного досвіду росіяни не мають – тож звернулися до китайців. А ті не відмовили та навіть зареєстрували спільний консорціум у Криму.

«В електронних листах, поширених серед посадових осіб консорціуму протягом останніх тижнів, згадуються зустрічі з китайськими делегатами в Криму.

 

В одному з них, датованому 4 жовтня, Китайська корпорація залізничного будівництва (CRCC) описується як така, що "готова забезпечити будівництво залізничних і дорожніх об'єктів будь-якої складності в Кримському регіоні», - йдеться у сюжеті.

CRCC – це величезна китайська державна компанія. Саме вона будує та обслуговує більшу частину залізниць та автошляхів КНР. Але будує вона не лише в Китаї, але і закордоном.

За допомогою держкомпанії Пекін інвестує в інфраструктуру по всьому світу.

 

Саме ця компанія реалізувала багатомільярдні проєкти в Бангладеші, Малайзії та Африці.

Раніше співпрацювали китайці і з Москвою – побудували лінію метро у столиці РФ Серед компетенцій китайської корпорації якраз будівництво тунелів різної складності.

Втім, із отриманих електронних листів, журналісти зробили висновок, що китайці хотіли зберегти свою участь в секреті.

Увесь цій «мегазадум», начебто, має очолити російський бізнесмен Володимир Калюжний.

Журналісти The Washington Post вирішили запитати у нього про проєкт напряму, але він відмовився спілкуватися з журналістами. Інші учасники консорціуму також відповідати журналістам не збиралися.

«У будівництві беруть участь компанії, пов'язані з Аркадієм Ротенбергом, другом дитинства хуйла, який накопичив величезний стан завдяки підтримуваним Кремлем проєктам, включно з зимовою Олімпіадою 2014 року в Сочі. 71-річний олігарх придбав велику власність у Криму після його незаконної анексії під санкції Міністерства фінансів США».

Наскільки швидко можна прокласти такий тунель?

Медійники опитали експертів і дійшли висновку, що скоріше за все, Путін дуже занепокоєний ситуацією на Кримському мосту.

Ця логістична артерія надважлива не тільки для постачання зброї російським загарбникам, але й для забезпечення всім необхідним окупованого Криму. А періодична «бавовна» на ньому не сприяє ні першому, ні другому.

Тунель міг би усунути більшість ризиків війни.

 

Під землю не запустиш ракету та не поцілиш дроном.

 

Проте, таке будівництво затягнеться на роки.

Гарним прикладом є подібний тунель між Данією та Німеччиною. Його будують уже 9-й рік, а завершити планують лиш у кінці десятиліття.

Європейцям він обійдеться у близько 9 мільярдів євро. 

Фахівці вважають, що збудувати подібний тунель швидко не вдасться, тож вплинути на війну він не зможе, якщо вона не триватиме десятиліттями.

 

Як на це певно і розраховує кремлівський диктатор.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень