Кір на Рівненщині уже не жарт, вже - епідемія

За минулий місяць показник захворюваності на кір в області зріс вдвічі

На Рівненщині не спалах кору, а епідемія.

Про це повідомив завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз. Яскравим показником цього є Квасилівський НВК, де захворіло понад 70 школярів.

В нас іде епідемія кору, вже однозначно. Тому, що показник захворювання в області досить високий.

 

Щоб зупинити цю епідемію потрібні прості речі – просто щепити дітей.

 

На жаль,  у нас цього не роблять. До речі, оця ситуація у Квасилові, там дуже багато дітей які не щеплені. І тому вони хворіють, але там не проводять екстрену профілактику. Адже у перших три дні після контакту з хворим треба зробити щеплення. Однак їх не роблять.

 

То, ясно, що ця епідемія буде тривати і далі!

За минулий місяць показник захворюваності на кір в області зріс вдвічі, а за 10 місяців цього року занедужало понад тисячу осіб.

Загалом в Україні зареєстрували 35 тисяч хворих на кір, 15 осіб – померли.

Спеціалісти наголошують, вакцина є у достатній кількості у всіх пунктах щеплень.

Центр громадського здоров'я МОЗ України опублікував таку інформацію:

 

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за останній тиждень на кір захворіли 1 682 людини — 506 дорослих і 1 176 дітей (на 35% більше, ніж минулого тижня). Єдиний спосіб зупинити спалах кору - вакцинація. В усіх областях України достатньо вакцин для планової та посиленої імунізації.

З початку року на кір захворіло 38 108 людей (14 609 дорослих і 23 499 дітей), а від ускладнень кору померло 15 (4 дорослих і 11 дітей).

Якщо рівень захворюваності залишиться на такому ж рівні, до кінця року кількість хворих на кір може перевищити максимальний для незалежної України показник, коли у 2006 році на кір захворіли 42 724 людини.

У 2018 році найбільший приріст захворюваності на кір якраз у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший.

Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику - військові, учасники ОСС, студенти, освітяни і медики.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень