У школі на Рівненщині зросла кількість дітей, які підхопили інфекцію

Бо діти не мають щеплення

82 учні захворіли на кір у Квасилівському НВК, а минулого тижня було 74.

І хворих може стати більше, адже у триденний термін після спалаху інфекції у школі не провели екстреної вакцинації.

Все через безвідповідальність дорослих, каже  керівнику центру громадського здоров'я Рівненщини Олена Гандзюк:

У нас епідемія безвідповідального відношення до вакцинації. Чому не вакцинуються люди від кору? Не вакцинують дітей дорослі.

 

Звичайно, назвати це спалахом ми не можемо. Бо спалах – це один-два випадки. А коли у нас є маса випадків протягом довгого часу – це епідемія. Є смертельні випадки від кору в Україні - уже 15 осіб померло.

У школі навчається 1075 учнів і лише третина мають щеплення проти кору. Тож з батьками проводять роз’яснювальну роботу, однак чи робити щеплення дітям - рішення приймають тільки батьки, говорить директор Квасилівського НВК Віра Людвік:

Ми зі свого боку проводимо все. На загальношкільних батьківських зборах виносили це питання. Педіатр приходила і спілкувалася з батьками. Зараз медсестра щодня перевіряє температуру тіла дітей, шкірні покриви дітей. 

Загалом в області на кір уже захворіло півтори тисячі осіб, тож в обласному центрі громадського здоров’я розпочнуть кампанію щодо свідомої вакцинації населення.

Для цього проведуть профілактичні заходи у навчальних та медичних установах області. А також поширять інформацію про необхідність вакцинації засобами масової інформації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень