Кінець року: сало для рівнян здорожчало удвічі, подешевшав - шоколад

Тонке сало - дешевше

З початку цього року сало в Україні здорожчало ледь не вдвічі. Стрибок цін на головний україський продукт стосується й рівнян. Так, ще цьогоріч у січні сало коштувало близько 40 гривень за кілограм, а тепер 1 кг товстого чистого шару жиру зі спинної частини у Рівному обійдеться у понад 70 гривень.

Такі дані управління Держстату в Рівненській області. Понад 80 гривень коштуватиме сало з проріззю,

а найдешевше – це тонкий підшкірний шар жиру: близько 40 гривень за кілограм.  

У рівненському управлінні Держпродспоживслужби пояснюють, що наприкінці року скоротилося поголів’я свиней. Протягом року тварин косить африканська чума, окрім того дорожчають корми.

Як пише рівненське управління статистики,

Крім того, на 45,6–3,8% подорожчали свинина, фрукти, яловичина, м’ясо птиці, сметана, масло, хліб, кондитерські вироби з борошна, маргарин та інші рослинні жири, сири, кисломолочна продукція, молоко, рис, кондитерські вироби з цукру, яйця, безалкогольні напої, овочі, макаронні вироби, олія соняшникова, риба та продукти з риби.

Знизилися ціни у порівнянні з початком минулого року на продукти переробки зернових (- 5,4%), цукор здешевшав на майже 3%, а шоколад на 0,5%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень