«Кіна не буде»: відкривати кінотеатри передумали

Через погіршення ситуації з коронавірусом

Кабмін вніс зміни до постанови уряду, якою регламентується карантин.

Так, з 15 червня не можна буде відновити роботу кінотеатрів і проводити пробне ЗНО. Водночас, правила обсервації для осіб, які приїжджають з-за кордону, послаблять.

Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов:

Це постанова, яка регламентує наші карантинні обмеження. По-перше, ми обмежили діяльність кінотеатрів, щоб не допустити погіршення ситуації з коронавірусом. До цього я зустрічався з представниками великих мереж кінотеатрів і узгодив всі ці питання.

 

Крім цього, ми пропонуємо інший пропускний режим через КПВВ, а також скасовуємо проведення пробного ЗНО, - наголосив Степанов.

Постановою передбачено:

♦ обмежити діяльність кінотеатрів з метою запобігання погіршенню епідемічної ситуації;
 

♦ виключити пробне ЗНО з переліку заходів, проведення яких дозволяється у період карантину;
 

♦ передбачити, що іноземці та особи без громадянства (крім тих, які постійно проживають на території України чи яких визнано біженцями або які потребують додаткового захисту) не можуть перетинати державний кордон без наявного поліса страхування витрат, пов’язаних із лікуванням COVID-19, та обсервацією;
 

♦ встановлення вимоги обов’язкової обсервації лише для осіб, що перетинають кордон та прибувають з країн або є громадянами (підданими) країн із значним поширенням COVID-19;
 

♦ скасувати вимогу обов’язкової обсервації для осіб, які в’їжджають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя - після відновлення пропуску осіб через КПВВ;
 

♦ передбачити обов’язкову наявність у контрольних пунктах місць або приміщень для проведення медичного огляду;
 

♦ передбачити додаткову підставу для відмови у пропуску осіб під час виїзду з ОРДЛО: те, що у період дії карантину, установленого Кабміном, особа не надала згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома» Єдиного державного веб-порталу електронних послуг до виїзду з тимчасово окупованих територій через контрольний пункт.

Додамо, що Україна вдруге за тиждень встановлює антирекорд: за останню добу додалося 753 хворих на коронавірус.

Днем раніше, 12 червня, зареєстрували 683 нових випадки інфікування. Починаючи з 10 червня кількість інфікованих постійно зростає.

За матеріалами Рівненської ОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень