Брехали, бо хотіли возити за 6 гривень: у Рівному завершили перевірку маршрутників

Її проводили для того, щоб з'ясувати, чи є підстави для підвищення плати за проїзд у міських автобусах з 3 до 4 гривень

Пасажиропотоки у маршрутках Рівного протягом двох днів обстежували 72 перевіряльники. Як розповів начальник міського управління транспорту і зв'язку Віталій Миронюк, перевірка виявила, що деякі перевізники занижували кількість пасажирів, яку вони перевозять.

Приміром, на маршруті №56 перевізник у розрахунку вказував, що автобус за день перевозить 240 людей, і тому, на його думку, плата за проїзд мала б сягати 6 гривень.

Втім, перевірка встановила, що насправді це число сягає 440 пасажирів. Тож розрахунки перевізника навіть не брали до уваги, розраховуючи обґрунтований тариф на проїзд.

Більше про обстеження пасажиропотоків і його результати розповів начальник міського управління транспорту і зв’язку Рівного Віталій Миронюк:

Наша зведена таблиця і ті матеріали, які були зроблені тими 72 людьми, показала вартість 4,39 гривні, тобто в межах того 4,24 – 4,39. Ці матеріали були направлені до Антимонопольного комітету. Він зробив свій висновок, що тариф не може перевищувати  4 гривні, тобто дав згоду на підняття тарифу до 4 гривень.

Крім того, за словами Віталія Миронюка, вони зібрали інформацію про вартість проїзду у маршрутках в інших обласних центрах. Так, у Луцьку зараз розглядають питання про підвищення плати до 4 гривень. У всіх інших обласних центрах, за винятком Житомира, вже возять за 4 гривні. А в Івано-Франківську це роблять уже понад рік.

На запитання, чи не видається йому завищеним дохід з одного автобуса на місяць – понад 5 тисяч гривень, який заклали у розрахунку тарифу перевізники, Віталій Миронюк відповів так:

Це велика сума? А ви уявляєте, скільки коштує автобус і скільки треба по 5 тисяч, щоб повернути його вартість? Сьогодні автобус коштує 1,5-2,2 мільйона гривень. Розділіть, будь ласка, цю суму на 5 тисяч і ви отримаєте близько 400 місяців, які потрібні, щоб повернути суму, затрачену на купівлю автобуса. Ну про що ми говоримо?

Остаточне рішення щодо того, чи підвищувати плату за проїзд, прийме міськвиконком Рівного, який збереться на засідання у вівторок, 14 березня.  

Тим часом, у сусідньому Луцьку, як пише Волинська служба новин, профільна комісія міськради рекомендувала не підвищувати плату за проїзд у маршрутках до 4 гривень, бо визнала її завищеною. Причиною цього стало у тому числі й те, що перевізники занижували у розрахунках тарифу кількість пасажирів, яку перевозять. Тож, оскільки фактичні витрати перевізників не перевірялися жодним чином, члени комісії вирішили не погоджувати підвищення тарифу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень