Скандал: керівництво Рівного посварилося на засіданні бюджетної комісії

Перепалка виникла між Кульчинською та Паладійчуком

Заступник міського голови Галина Кульчинська звинуватила секретаря міськради Сергія Паладійчука у тому, що він монополізував інформацію про бюджетні кошти міста.

Монополізував, бо створив незаконну "Президію Бюджетної Комісії" у складі вузького кола осіб, яке засідає у його кабінеті, куди регулярно викликають начальників управлінь. 

До згадано вузького кола входять::

– заступника міського голови Сергія Васильчука,

– депутатів Романа Яворського та Олега Карпяка, а також

– начальника міського управління бюджету і фінансів Віктора Шульгу.

Кульчинську обурює, що начальники управлінь змушені захищати цифри своїх бюджетів кулуарно, у той час, як усі подібні питання мають обговорюватися публічно - на засіданнях Бюджетної Комісії.

Говорить Галина Кульчинська:

Ви створили "президію" бюджетної комісії. Викликаєте управління. Нарізаєте їм задачі. Ще й вказуєте, які цифри знімати, які – ні.

 

Як Секретар ради ви маєте забезпечити публічність, а не кулуарність таких обговорень.

Сергій Паладійчук порадив Кульчинській читати регламент міськради, де зазначено, що депутат має право будь-яку дорадчу групу у будь-якому форматі проводити.

Запевнив, що він нікого не ігнорує і не створює нікому преференцій. Дорікнув Кульчинській, що вона теж не кличе депутатів на наради, які проводить.

Говорить Сергій Паладійчук:

Чого ви не кличете секретаря міськради на наради, приміром, по культурі? Я теж хочу розуміти, що робиться на ваших нарадах.  

Дорікнув Паладійчук Кульчиньській і тим, що представники очолюваної нею фракції не ходять на заходи, які він організовує.

На це Кульчиньска зреагувала словами:

Так, я не хочу ходити на ваші акції, де ви випускаєте повітряні кульки в небо. Я хочу, щоб ви кликали нас обговорювати гострі і важливі питання для міста.

Перепалка між ними торкнулася і забудови берега Басового Кута, і багатьох інших тем. Емоції періодично зашкалювали.

Врешті, голова бюджетної комісії Олег Карпяк нагадав, що потрібно розглядати й інші питання. На цьому приблизно півгодинна гаряча дискусія завершилася.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень