Картопляні війни: мешканці Рівного самовільно посадили город і судилися з міською владою

Вплутуючи Міністерство культури

Самовільно захоплену ділянку на вулиці Новодвірській, 9 міська влада вирішила продати під будівництво аптеки. Колись там був радянський пам’ятник загиблим визволителям, а зараз - облізла стела без будь-яких написів і город, обнесений парканом. Незаконним садівництвом там займаються мешканці сусіднього будинку.

Однак місцева громада вже досить давно має власні плани на ту ділянку. Колись там хотіли збудувати будинок для священика, тепер зійшлися на думці, що в тому районі не вистачає аптеки. Тому депутати вирішили посприяти цьому питанню та винесли землю на аукціон, розповідає депутат того округу Анатолій Чугуєвець:

Просили збудувати там аптеку чи амбулаторію, але ми не маємо права будувати щось. Тому вирішили винести цю землю на торги ще в минулому скликанні, щоб хтось побудував там те, що просять люди. Але, як виявилось, мешканці сусіднього будинку вже посадили там картоплю та обнесли територію парканом.

Це не перша спроба міста продати цю земельну ділянку. Міські депутати минулого скликання також виносили територію на торги, однак тоді власники самовільного городу подали на місто до суду.

Власники городу скористались тим, що територія зі старим пам’ятником перебувала в підпорядкуванні Міністерства культури.

Чугуєвець розповідає, що депутати зверталися до міністерства й там зняли охоронний статус землі. Тепер лишається владнати питання з парканом і посадженою картоплею.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень