Карпюка і Клиха катували в Росії

В РФ намагалися приховати їх фізичний стан

Українські консули не могли потрапити до Миколи Карпюка і Станіслава Клиха через те, що Росія намагалася приховати їхній фізичний стан після катувань.

Про це заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу у вівторок у Києві, передає Укрінформ.

«Очевидно, що фізично вони (Карпюк і Клих - ред.) перебували в тому стані після тортур, після катувань, що українські консули б це зафіксували і зробили надбанням громадськості. Тобто, людей закатованих, замучених ховали від українських очей, від очей українського консула для того, щоб привести до стану, коли їх вже можна буде показувати світу», - наголосив Кулеба.

Він зазначив, що у нього немає інших слів, як констатувати «абсолютно варварські дії російської сторони».

Дипломат повідомив, що на цей момент на території РФ офіційно утримується 10 українських політв'язнів і МЗС проводить системну роботу, щоб історія кожного з них була відома міжнародній спільноті, щоб спільними зусиллями вимагати їх звільнення.

«З минулого року понад 200 офіційних заяв, зустрічей, розмов було проведено для того, щоб змінити позицію РФ, її ставлення до наших в'язнів», - сказав дипломат.

За його словами, зараз можна говорити про абсолютно цілеспрямовану політику РФ щодо українських політв'язнів, оскільки прослідковується єдиний почерк стосовно них, зокрема, у жодному випадку російська сторона не повідомляла Україні про перебування українців під юрисдикцією Росії.

Нагадаємо, з'явилося перше відео ув`язнених рівнянина Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень