Камерон Діаз не спить в одному ліжку зі своїм чоловіком: Тренд, який набуває поширення (6 ФОТО)

Що варто мати на увазі

Камерон Діаз зі своїм чоловіком -- Бенджі Меденном -- учасником рок-гурту "Good Charlotte"

Інколи це називають «розлученням на ніч». Йдеться про поширення практики, коли подружні пари через хропіння або з інших причин сплять – окремо.

Тренд з'явився вже давно. Активно про нього заговорили наприкінці минулого року, коли відома американська акторка Камерон Діаз розповіла у подкасті для Lipstick on the Rim, що вони з чоловіком не сплять в одній кімнаті.

«Гадаю, нам треба нормалізувати окремі спальні», - заявила вона.

Праворуч -- Камерон Діаз із відомими колегами по акторському цеху

Така відвертість викликала тисячі коментарів у соцмережах та розпалила пристрасті в медіа, але випадок із голлівудською зірковою не можна назвати поодиноким.

Згідно із дослідженням Американської академії медицину сну, проведеним у 2023 році, понад третина учасників опитування в США заявили, що вони час від часу або постійно сплять окремо від своїх партнерів для того, щоб покращити якість сну.

Особливо популярним такий тренд є серед мілленіалів (покоління, яким зараз від 28 до 42 років), - серед них кількість тих, хто спить окремо від партнера, становить 43%.

Серед тих, хто народився після Другої світової війни, між 1946 і 1965 (покоління бейбі-бумерів), таких лише 22%. Серед народжених між 1965 та 1980 (покоління Х), нарізно сплять 33%. А серед народжених між 1997 і 2012 (покоління Z), таких 28%.

«Хоча точно невідомо, чому молодші покоління більш схильні спати нарізно, можна зробити певні припущення. Одне із них полягає у тому, що вони не соромляться самої ідеї. Це зміни в культурі.

 

Вони думають: «Якщо я спатиму краще, я почуватимусь краще. Тож чому б і ні?» - пояснює доктор Коллієр.

ПЛЮСИ Й МІНУСИ

Експерти погоджуються, що головна перевага «роздільного сну» полягає у можливості кожному краще виспатися, не заважаючи одне одному, якщо комусь – не спиться.

«Головний плюс полягає в регулярному і глибокому сні. А гарний сон є дуже важливим для гарного самопочуття», - пояснює Коллієр.

 

«Якщо людина не може заснути, це позначається на всьому – від імунної системи до різних функцій організму. До того ж ви легше дратуєтеся. І у вас може навіть розвинутися певна форма депресії», - додає психіатр.

Водночас, як каже доктор Брокман, «розлучення для сну» підходить не усім парам.

«Для багатьох близький зв'язок з іншою половинкою розвивається саме уві сні.

 

Є дослідження, які свідчать, що існують пари, що сплять разом роками, і за ці роки завдяки такому зв’язку їм вдалося поглибити усі стадії сну.

 

А це загалом покращує якість сну», - пояснює сомнолог.

Камерон Діаз разом із чоловіком виховують дочку, яка народилася у 2019 р.

Утім, якщо подружжя таки зважиться спати окремо, то фахівці радять робити це лише за обопільною згодою і періодично все ж спати разом.

Ну і також підтримувати різні форми тактильної, емоційної та іншої близькості.

Джерело: ВВС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень