Кабмін так вирішив: на Рівненщині анулюють безкоштовний проїзд

Пільговикам його компенсуватимуть грошима

Фото ілюстративне

Виплати фінансуватимуть місцеві ради. Для цього їм необхідно прийняти рішення про монетизацію пільг на проїзд, які Кабмін впровадив ще у березні.

Докладніше про це розповів керівник управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА Федір Мисюра:

Безкоштовні поїздки пільговиків замінять грошовою компенсацією. Місцеві ради на власний розсуд визначатимуть, як будуть проходити розрахунки – купюрами чи пластиковими картками. Діяти такі правила будуть на усіх видах транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах. І виключно після того, як місцеві органи влади приймуть рішення про монетизацію.

Він запевнив, що облдержадміністрація буде націлювати голів ОТГ, районних і міських рад на пошук необхідних коштів.

Зазначається, що кількість таких поїздок

не може бути менше 30-ти, адже такі соціальні норми затвердив уряд. Розмір щомісячної виплати визначатимуть, помноживши кількість поїздок на середню вартість проїзду в міському комунальному транспорті.

Фото ілюстративне

При цьому місцеві ради, залежно від власної фінансової ситуації,можуть збільшити суму виплат, але у жодному разі не зменшити. Також на місцях мають право розширити перелік пільгових категорій, які зможуть отримати доплату.

Однак, якщо людина їздить часто або з пересадками –

купувати квитки їй доведеться за власний рахунок.

Слід зазначити, що певні категорії пільговиків матимуть «бонуси»:

​людям, які мають право на пільги з оплати проїзду транспортом загального користування на міжміських маршрутах, розмір виплати збільшується на 20%; 

 

особам з інвалідністю I групи або дітям з інвалідністю (крім дітей до 6 років) виплата пільг здійснюється у подвійному розмірі;

 

для осіб з інвалідністю I, II групи і дітей з інвалідністю (крім дітей до 6 років), які навчаються у закладах загальної середньої, професійної та вищої освіти або які проходять реабілітацію, розмір щомісячної готівкової виплати додатково збільшується вдвічі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень