Кабмін показав «Велике Рівне», але не врахував думки людей?

Як завершиться процес децентралізації

Фото ілюстративне

До Рівного планують приєднати три навколишні селищні ради – Обарівську, Квасилівську та Городоцьку. Такий проєкт моделі адміністративно-територіального устрою презентували в обласній адміністрації.

- Перспективним планом формування територій громад Рівненської області, який покриває 100 % території регіону, передбачено утворення 72-х ОТГ.

 

На сьогодні на засадах добровільності сформовано 48. Це – майже 67 % від загальної чисельності ОТГ, передбачених планом.

 

В об’єднаних громадах проживає третина населення області, загальна площа ОТГ - 41% території. У 2020 році на прямих відносинах з державним бюджетом працюватиме 45 ОТГ, – зазначив на нараді заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Кажуть, такими планами у Кабміні задоволені.

Втім, мешканці прилеглих до Рівного сіл – проти такого сценарію.

ФОТО Рівне Вечірнє

Свої ОТГ вони не утворили, тож тепер підпадають під примусову децентралізацію. Чому люди не хочуть до складу Рівного – міський голова Володимир Хомко не розуміє:

- Кабмін постановив, що до Рівного треба приєднати навколишні села, які не утворили ОТГ. Нам дали час до середи, щоб щось вирішили.

Більшість мешканців сіл не хочуть об’єднуватись із містом Рівне, шукають якісь варіанти.

 

Навряд чи на це можна якимось чином вплинути.

 

Мій досвід говорить про те, що якісь логічні аргументи не діють.

 

Насильно приєднувати до себе навколишні села ми не будемо, натомість ми відкриті до усіх територіальних громад, які розташовані навколо Рівного.

 

Наперед скажу, якщо не об’єднаються – будуть шкодувати не вони, а наші діти.

 

Якщо територіальна громада не об’єднається, вона буде просто не спроможна розвиватись.

 

Якби не треба було б забезпечувати садками й школами, та розвивати іншу інфраструктуру, то не треба було б ці громади створювати.

Нагадаємо, найближчим часом Кабмін ретельно перевірятиме кожну утворену ОТГ краю на відповідність критеріям нової методики. Йдеться про нерозривність території, зону доступності до адміністративного центру та наявну розвинену інфраструктуру. В тому числі наявність школи на 250 осіб у кожній ОТГ. Також урядовці вивчатимуть фінансову спроможність громад, якими тепер напряму доведеться співпрацювати з Києвом.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень