Із заробітчан – у бізнесмени: на Рівненщині провели опитування

Торгівля, туризм та індустрія краси – що їх пов’язує?

Фото ілюстративне

Майже 40% висловили бажання зайнятися власною справою. 7% опитаних зазначили, що вже є підприємцями. Про це свідчить опитування, проведене соціологічною групою «Рейтинг».

Власною справою в основному хочуть займатися або молодь Рівного, або заможні люди. Серед тих, хто висловив бажання відкрити власну справу, 36% зазначили, що хотіли б займатися торгівлею. Біля 13 % опитаних хочуть мати бізнес у сфері послуг та відпочинку або займатися фермерством. Інші 11% респондентів – будівництвом, туризмом, а також працювати в індустрії краси та здоров’я.
 

Олексій Антипович. Фото - Збруч

З’ясувалася також і те, що вкладати у власну справу готові заробітчани, які повертаються з певним капіталом з-за кордону. Таким людям держава мала б якось сприяти, каже директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович:
 

- Абсолютна більшість заробітчан хочуть повернутися в Україну. От ми їх запитали, чи готові ви інвестувати зароблені гроші вдома у власну справу? Так от, 60% опитаних – готові вкладати заробітчанські гроші у підприємницьку діяльність. Це така собі вказівка для влади, яка інколи хоче «загнати під плінтус» заробітчан. Здається, таким людям навпаки треба усіляко сприяти, зменшити якісь податки чи ще щось зробити. Не знаю. Але зробити так, щоб людина, повернувшись в Україну, змогла собі тут працювати.
 

Зауважимо, за останній рік дещо зросла кількість тих, хто висловив бажання працювати за кордоном. Якщо торік ця цифра складала 36%, то у 2018-му році вона зросла до 41%.

Вищий рівень міграційних настроїв спостерігається серед молоді – 55%, жителів обласного центру – 46%, та заможніших – 45%.
 

Соціологічна група «Рейтинг» в рамках проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада по 2 грудня 2018 року опитувала мешканців Рівненської області. Загалом у дослідженні, здійсненому за методом особистого інтерв’ю, взяло участь 1600 респондентів. Вибірка сформована з урахуванням вікової й гендерної структури області з урахуванням типу поселення. Похибка становить не більше 2,4%.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень