Івасюка повісили вже мертвим: моторошні деталі вбивства Героя України (ФОТО)

Через багато років справу перекваліфікували

На фото Володимир Івасюк
На фото Володимир Івасюк

Відомого українського композитора Володимира Івасюка повісили, коли він був уже мертвий, повідомив колишній заступник прокурора Микола Голомша в програмі «Право на владу».

Він розповів, що повторне слідство встановило справжні обставини смерті композитора і його «повісили мертвим». Коли цю давню справу підняли, то виявили чимало підтасування, розповів Микола Голомша:

Микола Голомша

– Навіть фальсифікація доказів лікування (ред. Івасюка в психіатричній клініці) була досить паскудною. Симптоматика була одна, ліки ж інші.

Володимир Івасюк зник у квітні 1979 року. Він вийшов з дому на роботу в консерваторію, але додому так і не повернувся.

Архівне фото з відкритих джерел
Архівне фото з відкритих джерел

Композитора шукали протягом двох тижнів, але безрезультатно. Тоді ж справу закрили. Однак 18 травня його знайшли повішеним у Брюховецькому лісі біля Львова.

 

Тіло композитора знайшов радянський солдат, як тоді сказали – випадково. Офіційною версією радянських правоохоронних органів стало самогубство через нещасливе кохання або психіатричний розлад.

Архівне фото з відкритих джерел
Архівне фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що понад 40 років офіційною причиною смерті Володимира Івасюка було самогубство.  Автора «Червоної рути» в 1979 році знайшли повішеним біля Львова. Тоді радянські слідчі прикріпили на справу ярлик про самогубство.

Однак через багато років слідство дійшло іншого висновку і справа про смерть композитора Івасюка кваліфікували за статтею умисне вбивство.

Архівне фото з відкритих джерел
Архівне фото з відкритих джерел

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень