ІТ-вець більше на гарантія світлого майбутнього. В Україні скорочують працівників цієї галузі

І більшість учасників ринку не планують наймати нових працівників

Кількість працівників в ІТ-галузі України за пів року зменшилася на 6100 осіб, або на понад 6%. Іноземні замовники закрили частину проєктів в Україні через війну.

Загальна кількість співробітників у 50 найбільших ІТ-компаній України, станом на липень 2023 року, становила 86,3 тис. осіб проти 92,4 тис. взимку.

При цьому згідно з дослідженням, більшість учасників ринку не планують наймати на роботу понад 50-200 осіб у наступні пів року.

Іноземні компанії дуже стримано ставляться до нових ІТ-проєктів в Україні через ризики, пов’язані з війною. Досі триває релокація ІТ-компанії і їх виїзд за межі України.

Позитивну динаміку приросту у першому півріччі зберегли 15 компаній із 50. Лише три компанії зросли більш ніж на 100 осіб.

Джерело: ubr

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень