Інспектор в поміч: цікавою виявилась ситуація з офіційним працевлаштуванням на Рівненщині

Ситуація з офіційним працевлаштуванням на Рівненщині у цьому році покращилась

Фото ілюстративне

Зокрема, позитивну тенденцію у сфері легалізації ринку праці помітили інспектори управління Держпраці в області. Якщо на певних підприємствах були проблеми з працевлаштуванням працівників, то після візиту інспекторів вищезгаданого управління їх вирішили. Не обійшлося без штрафів, втім, їх кількість з початку року знизилась.

Про позитивну  тенденцію у питанні працевлаштування розповіла заступник начальника обласного Управління Держпраці Наталя Карп’юк:

Нині на Рівненщині пішла тенденція до збільшення кількості офіційно оформлених на роботу працівників. Тобто кількість застрахованих осіб зростає. Хочеться вірити, що це зумовлено свідомістю роботодавців. І, звичайно, реаліями сьогодення. Бо штрафні санкції несуть суттєве навантаження і на підприємство, і на його очільника. 

До слова, перевіряти підприємство нині інспектори можуть лише за потреби. Наприклад, якщо працівник поскаржиться на належні умови праці або ще на якісь порушення.

Також Наталя Карп’юк зауважила, що приватні підприємці та великі підприємства області нині активніше запрошують на офіційну роботу учасників АТО.

Також в управління Держпраці все частіше звертаються за особливими порадами. Зокрема, щодо того, як зберегти місце працівнику, якого призивають в лави Збройних сил України.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень