Інклюзивна освіта «в обмін» на Нову українську школу: українці та білоруси обмінялися знаннями у Рівному

На міжнародній конференції

Білоруські та українські освітяни обмінювалися у Рівному досвідом. В Рівненському інституті післядипломної освіти відбулася Міжнародна конференція щодо розвитку професійних навичок керівників освітніх закладів.

Інститут післядипломної освіти та Брестський інститут розвитку освіти раніше підписали угоду про співпрацю. В її рамках це вже третя зустріч між представниками країн, каже керівник рівненського інституту Алла Черній:

Ця співпраця має свою історію. Ми зустрічаємося вже втретє у форматі не просто знайомства, а в форматі обміну досвідом з питаня освіти. На прес-конференції присутні, окрім науковців, теоретиків і практики, керівники установ. Це люди, які мають досвід. Досвід, яким ми обміняємося і ним скористаються керівники навчальних закладів у своїй подальшій роботі.  

На заході присутні розглянули суть роботи керівників загальноосвітніх шкіл і практичний досвіт директорів українських і білоруських шкіл.

Зокрема в Україні лише в цьому році дітей з особливими потребами почали приймати у звичайні школи. В Білорусі така практика існує з 1998 року.

З початку 2018 року освітяни  працюють над тим, аби учні не навчалися в інтернатах, подалі від  звичайних дітей.

Для таких дітей на Рівненщині нині створюються Інклюзивно-ресурсні центри, де з такими дітьми займаються після занять. В області їх є 19. До кінця року планується утворити 22.

До кінця наступного - три десятки.

Українці ж поділилися досвідом Нової української школи, яка орієнтується на розвиток особистості дитини. Натомість, "совкова" система орієнтувалася на бали, які отримує дитина.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень