Імпорт авто в Україну: у серпні подешевшають навіть «Лексуси»

Саме таким є один із експертних прогнозів щодо розвитку ситуації на ринку автомобілів після початку дії закону з 1 серпня про зниження акцизу на вживані авто

Відтепер акцизний збір на деякі автомобілі знизиться щонайменше удвічі. Щоправда, існує низка певних вимог, за яких діє цей знижений тариф. Зокрема, автомобіль повинен бути випущений не раніше 2010 року, мати невеликий об’єм двигуна, та не повинен ввозитися з території країни-окупанта. Також авто повинно відповідати нормам Євро-5.

Як відзначає один з експертів, під обмеження літражу потрапляють не лише автомобілі середнього класу, а й досить елітні, як от «Лексуси» або «Ауді ТТ».

А ось підводним каменем впровадження акцизу є зменшення попиту на нові автомобілі. Детальніше про це генеральний директор ПАТ «Рівне-Авто» Вадим Тесленко:

Зниження акцизів на вторинний ринок однозначно негативно повпливає на ринок нових автомобілів. Прогнозується падіння продажу нових автомобілів від 20 до 40 відсотків. Звісно, це потягне за собою скорочення робочих місць персоналу, зв’язаного з продажем нових автомобілів.

Зауважимо, що пільгові умови нижчого акцизного збору будуть діяти лише за умови ввезеня особою лише одного транспортного засобу для власного користування. Якщо ж придбаний за таким акцизним збором автомобіль продати протягом одного року, то доведеться сплатити збір в повному обсязі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень