ІФА-тестами перевірять мешканців центральної, південної та північної частин Рівненщини

Це необхідно, аби швидко локалізувати вогнища інфекції

На Рівненщині розпочали ІФА-тестування. Про це повідомили на сторінці Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації у Фейсбук.

Начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник розповів таке:

Як відомо, 350 грн коштує швидкий тест, ПЛР-тест - від 2500 до 3500 грн. Проведення імуноферментного аналізу вартує 50-100 грн та більше.

 

Згідно з розпорядженням голови ОДА, на Рівненщині діє обласна програма з запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19. У Програмі було передбачено кошти на діагностику. Однак там не було зазначено, що це саме для ІФА-тестування. На сесії облради, 5 червня, будемо вносити зміни та на виділені кошти закупимо тест-системи.

 

Найперше нам треба перевірити населення центральної, південної та північної частин області. Це можна зробити у лабораторіях на півночі – Сарненської ЦРЛ, на півдні – Дубенського міського пологового будинку, у центрі – Рівненської центральної міської лікарні, Рівненський центр громадського здоров'яРівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім.В.Поліщука.

 

У лабораторіях цих закладів є відповідне обладнання, туди ми закупимо та надамо ІФА-тести. До речі, одна лабораторія за зміну може зробити до півтисячі обстежень щодо імуноферментного аналізу. Тож відповідно на Рівненщині за день можна обстежити до трьох тисяч людей.

 

У наказі МОЗ №1227 від 20 травня цього року є чіткий перелік тих, хто підлягає тестуванню. А це пацієнти з клінічними ознаками коронавірусної хвороби, пацієнти з пневмонією, контактні особи, ті, хто потребує планової госпіталізації та операції, медичні працівники, правоохоронці.

Це необхідно, аби швидко локалізувати вогнища інфекції. Тож, якщо часто та масово обстежувати людей, це згодом дасть можливість послабити карантинні заходи.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень