Є підстави для відстрочки, але військкомат відмовляє: що робити (ВІДЕО)

Адвокат пояснив, чи настає кримінальна відповідальність за неявку

Адвокат Роман Сімутін розповів, що військовозобов'язаним чоловікам, які мають підстави для відстрочки від мобілізації і які відправили щодо цього необхідні документи у військкомати, приходять звідти відповіді на зразок «ви не поновили свої облікові дані або у вас не повний пакет документів».

Як він пояснив у своєму YouTube-каналі, таким чином військовозобов'язаних просять особисто з'явитися в ТЦК. Тож він пояснив, що з цим робити та чи настає кримінальна відповідальність за неявку.

— Насправді факту вашого повідомлення шляхом відправлення заяви через пошту цілком вдосталь.

 

Ви належним чином повідомили ТЦК, й останні не можуть відмовити у наданні відстрочки, якщо у вас є законні підстави, бо це їхній обов'язок, а не право – хочу дам, хочу не дам, - наголосив Сімутін.

Тож, порадив адвокат, якщо вам прийде подібний лист-відмова, то зверніться до обласного ТЦК зі скаргою. Він запевнив, що ви отримаєте правильну відповідь.

— З моменту успішного повідомлення, коли у вас на руках є папірець про вручення листа ТЦК, вам уже не можуть вручити ані штрафів, ані підозр.

 

Наголошу: навіть не з моменту отримання вами їхньої відповіді, - підсумував правник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень