Хворих на діабет візьмуть "на список"

МОЗ створює реєстр інсулінозалежних, аби контролювати видачу пільгових ліків

Міністерство охорони здоров'я працює над реалізацією пілотного проекту щодо запровадження регулювання цін на препарати інсуліну, основним завданням якого є розробка дієвого механізму системи відшкодування вартості препаратів. Електронний реєстр буде забезпечувати облік пацієнтів, які отримують інсулін на пільгових умовах, і достовірний облік виданих препаратів інсуліну з метою бюджетного відшкодування його вартості.

Тестова версія програмного забезпечення реєстру повністю готова. Програмна архітектура реєстру передбачає, що він буде функціонувати як єдина централізована система з прямим доступом до неї лікарів-ендокринологів, які матимуть право на виписку рецептів на препарати інсуліну.

При цьому для створення більш зручних умов для пацієнта і скорочення тимчасових витрат на його обслуговування планується передбачити можливість лікарю вносити інформацію про пацієнта в реєстр, а також формувати і друкувати рецепти безпосередньо з власного робочого місця. Зрозуміло, що для функціонуання такої системи усіх лікарів необхідно забезпечити відповідною комп'ютерною технікою. 

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів пілотний проект має стартувати 1 грудня.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень