«Хунту – геть!» добралося до Рівного

Такі й інші подібного змісту написи вже два роки регулярно з’являються на шести зупинках громадського транспорту на дорозі між Рівним та Сарнами. А нещодавно напис «Хунту –геть!» помітили на зупинці «Розвилка», що на роздоріжжі Рівного і сусіднього з ним села Колоденка

Дехто з водіїв, які проїжджають повз такі зупинки у напрямку Сарн, вважають, що їх, напевно, робить одна й та ж людина, яка, вочевидь, часто їздить саме на цьому відрізку дороги. Адже ходити пішки, щоб обписати зупинки, які розташовані на відрізку близько 20 кілометрів, навряд чи хтось буде (хулігани обписують зупинки сіл Мирне, Малинськ, повороту на райцентр Березне та інших). Один з водіїв навіть припустив, що, можливо, таким чином Служба автодоріг просто списує кошти на фарбу.   

У Службі автодоріг Рівненщини заперечують причетність їхніх працівників до обписування зупинок. Пояснюють, що автопавільйони  на зупинках – державне майно і  працівники дорожньої служби абсолютно не зацікавлені у його псуванні. Навпаки - такі хуліганські написи додають їм зайвого клопоту, бо їх доводиться замальовувати. І добре, якщо вони зроблені на автопавільйонах періоду СРСР, збудованих з цегли і поштукатурених та побілених. Тоді, щоб ліквідувати напис, тратиться менше коштів. А коли пошкоджено сучасний автопавільйон з металопрофілю, доводиться закуповувати балончики з фарбою і повністю їх перефарбовувати. Відповідно, витрати на це більші.   

Заступник начальника Служби автодоріг Рівненщини Микола Козачок каже, що з приводу таких написів вони зверталися у поліцію, адже не можуть поставити охорону біля зупинок. Але поліцейські не встановили, хто це робить. Він також закликав мешканців області інформувати Службу автодоріг про пошкодження не тільки зупинок, а й будь-якого іншого державного майна на дорогах:

Якщо ви зафіксували на своїх відеореєстраторах пошкодження або маєте якусь інформацію, хто це зробив, закликаю звертатись до нас. У нас працює цілодобова диспетчерська служба за номером 26-46-10, де постійно можна зателефонувати й дати інформацію навіть в анонімному порядку. Або хіба важко зателефонувати на номер 102? Адже водії, які їдуть дорогою вночі, а хулігани навряд чи роблять свою роботу вдень, можуть це бачити.

Хоча написи на зупинках і політичного змісту, у Службі безпеки України політичного чи навіть сепаратистського підтексту у них не бачать. Говорить прес-секретар управління СБУ Рівненщини Інна Іллючок:

Службі безпеки у Рівненській області відомо про такі випадки. Вони кваліфікуються як хуліганство. Ними займається місцева поліція. Ми допомагаємо в розшуку осіб, які здійснюють ці хуліганські дії. Наразі ніхто не затриманий і не виявлений. Пошуки ведуться.

Між тим, у Службі автодоріг Рівненщини скаржаться, що від хуліганських написів зупинки на дорогах Рівненщини потерпають і на автодорозі Київ-Чоп у напрямку Львова. Щоправда, тут пишуть не політичні гасла, а нецензурщину. Нищать хулігани на дорогах області й інше державне майно: дорожні знаки, світлоповертальну плівку, екрани, огороджувальні конструкції тощо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: зупинки
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень