Хто в Рівному виконуватиме функції муніципальної поліції

Адже такий орган, вважає міський голова, має бути

В Україні немає закону про муніципальну поліцію. Тому ті, хто будуть діяти замість неї, не зможуть носити зброю, виконувати чимало інших функцій. Щоб це якось обійти, у Рівному знайшли варіант заміни муніципальної поліції. Який саме  – розповів на засіданні міськвиконкому міський голова Володимир Хомко:

Ми довго думали й прийшли до такого висновку, що, якщо ми для цієї функції залучимо громадське формування, піде менше коштів, не треба нам наймати штат. Покладемо на них ті функції.

 

Але, наприклад, з обстеження забрудненості там десь купи сміття і таке інше, додамо у їхню групу ту рейдову працівників з управління ЖКГ, які  й так є. Вони мають право виписувати штрафи, але будуть ходити з поліцейськими і дивитися: оце торгівля незаконна і таке інше.  

За словами міського голови, нині схиляються до думки, щоб

функції муніципальної поліції виконував рівненський загін сприяння поліції СОМ. Адже представники цього громадського формування завжди помітні на охороні громадського порядку під час різних заходів.

Але поки рішення з цього приводу не прийняте. Володимир Хомко дав доручення головам фракцій міськради Рівного обговорити це між собою і прийти до нього з готовою пропозицією.

Нагадаємо, що раніше ми писали, що СОМ просив надати з бюджету міста 1,5 млн їм на зарплати по 12 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень