Хто прийшов на «живий ланцюг» у Рівному (ФОТО)

Акція відбулась попри те, що сьогодні робочий день

У ланцюгові було багато пенсіонерів. А організатори вказали на те, що бачать на акції одних і тих самих людей.

Близько шістдесяти людей прийшло півдні на майдан Незалежності у Рівному для того, щоб утворити ланцюг єднання. Це традиційна акція, яку проводять по всій Україні, 22 січня до Дня Соборності України.

На акції поряд із українськими стягами майоріли прапори однієї із політичних партій

Організатор рівненської акції Станіслав Ткачук розповів, чому людей було так мало:

В умовах війни з Росією українці, як ніколи, потребують єднання. Наприклад сьогодні понеділок, робочий день, хтось на державній службі і не міг прийти. Це напевне впливає на явку людей. Але, кожного року люди збираються в містах у нормальній кількості. Тож, якщо говорити про загальноукраїнські тенденції, то ця акція популярна. Не вбачаю якогось негативу, тобто не помічав ніколи щоб людей було все менше і менше.

Зауважимо, що цього року на День Соборності припала ще одна важлива дата – 100-річчя проголошення незалежності Української народної республіки.

Зліва - Василь Кирилюк, за руку його тримає Ольга Шустік,потім стоїть Станіслав Ткачук,  а потім начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук.

Зауважимо, що серед учасників акції був і повстанець, 93-річний Василь Кирилюк.

Так збирались люди, перед виконанням гімну України.

Чоловік пригадав, що за перші акції до Дня Соборності, навіть карали. Найбільше, що запам’яталось пригадав Василь Кирилюк: 

Колись у День Соборності в Острозі на усіх стовпах вивісили прапори України. Я тоді був малий, але та акція на мене справила особливе враження. У той день ті прапори знімала поліція, кранів не було, і вони самі лазили по стовпах і знімали стяги. А потім арештували причетних до акції. Цих людей катували у тюрмах, але вони не здались, так вони всіх піднімали задля єдності України.

Більшість учасників акції одноголосно заявляли, що найбільшу шану треба віддати тим людям, які вперше об’єднались у живому ланцюгові.

Журналісти спілкуються із Василем Кирилюком

Нагадаємо, вперше акція відбулась в Україні у неділю 21 січня 1990 року. Тоді мільйони людей взялися за руки, з'єднавши Львів і Київ у день 71-річчя Злуки УНР і ЗУНР. Він був одним із наймасштабніших у світовій історії та став ще одним кроком до здобуття незалежності Україною. За взірець його організатори мали «Балтійський шлях».

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram  

 

 

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень