Хто може позбутися мандата: у Рівному оголосили депутатів-прогульників

Дослідження щодо відвідуваності депутатами комісій та засідань сесії Рівнеради досліджували активісти руху «Чесно»

Нагадаємо, відповідно до закону, якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесії чи постійної комісії протягом року, його можна позбавити мандату. Отож, трійка лідерів-прогульників у Рівненській міській раді виглядає так - Олексій Муляренко, Олександр Бабат та Олег Дзецько.

Голова Рівненської ОДА та депутат міської ради Олексій Муляренко пропустив усі засідання комісії Рівнеради з питань транспорту, зв’язку та екології, членом якої. Також він пропустив 15% сесійних засідань. Як розповідають активісти «Чесно» Муляренко ситуацію пояснює тим, що має досить щільний графік роботи на посаді голови ОДА.

Ще одним скандальним прогульником виявився депутат Олесандр Бабат. Він пропустив 90% засідань бюджетної комісії та 40% сесійних засідань.

Третім в списку є Олег Дзецько, який пропустив 58% засідань комісії з питань міського господарства та 15% сесій.

Як говорить керівник громадського руху «Чесно» у Рівному Віталій Примак, все ж найпершим кандидатом на позбавлення мандату є Олександр Бабат. Втім, процедура виключення з депутатського корпусу досить складана. До того ж, в результаті все одно остаточне рішення прийматиме партія, до якої належить депутат:

Тут парадокс цього закону, що партія після цієї важкої процедури, партія може сказати, що ми відкликаємо депутата, або сказати ні, що вони вважають, що це можливо заполітизована ситуація, на депутата тиснуть виборці, політтехнологи або інші політичні партії

Також Віталій Примак відзначає, що в разі, якщо Олександра Бабата все ж відізвуть з числа депутатів, його місце може посісти  колишній нардеп Валентин Королюк.

До слова, найближчим часом активісти «Чесно» планують зробити схожий аналіз відвідуваності депутатів Рівненської обласної ради.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень