«Хто запустив рибок у фонтан м. Рівне?», – запитує Микита Ант

Дехто пропонує їх випустити до Усті

Щороку в одному з фонтанів у центрі Рівного мешканці міста помічають рибок.

Відомий у нашому місті фотохудожник Микита Ант на своїй сторінці у Facebook дав зрозуміти, що і цей рік не виключення, та опублікував світлину з фонтанними рибками.

Роботи чоловіка часто тішать рівнян та користувачів Facebook своєю красою, несподіваними ракурсами та виразністю. Проте, періодично фотохудожник, який ховається під псевдо Микита Ант, публікує й світлини «соціального»характеру, якими просто привертає увагу рівнян до несподіваних фактів чи ситуацій у нашому місті, як от сьогодні...

У фонтані на пр. Миру плаває чимало рибок... Цікаво, хто і навіщо їх туди запустив?... – цікавиться фотохудожник.

Як саме рибки потраплять у воду фонтану – загадка.

Подейкують, що рибки з’являються там завдяки птахам, є варіант, що їх закачують у басейн разом з річковою водою, живе також думка про те, що це акваріумні рибки.

Версію про те, що рибки у фонтанні могли з’явитися із фекалій птахів, які їли рибу, орнітолог Василь Ільчук відразу відкинув, оскільки у шлунку все перетравлюється.

– Ні, в жодному випадку – все перетравлюється. Таке може бути з насінням рослин, отут точно використання птахів відбувається для розселення рослин і т. д. Приклад – омела, в якої не те що не перетравлюється насіння, а й клейка речовина на ньому прилипає таким чином до гілок дерев і проростає. А рибки в фонтані – або рибалки випускають, або акваріум комусь набрид, – розповів Василь Ільчук.

Крім того, ще торік рівненський рибалка Дмитро Олексієвець поділився з Радіо Трек версією про те, що у фонтані щороку живуть карасі.

Минулого року він збирався їх виловити й випустити відкриту у водойму, аби не пропали. Хтозна, можливо, так буде і цього року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень