Хряк на ім'я Рамзан та «кадирівські» льохи: в Україні вивели унікальну породу свиней

Поки не відомо, чи будуть вони замість «хрю-хрю» казати «дон-дон»

Українські селекціонери вивели нову сальну породу свиней. Поки не відомо, чи будуть вони замість «хрю-хрю» казати «дон-дон», але нову породу назвали «Кадирівська».

Над створенням породи працювали кілька останніх років. Для потрібного результату схрещували звичайну свійську свинку, дикого кабана та в'єтнамських вислобрюхих підсвинків.

- А над назвою породи довго не думали. Перший племінний хряк, якого ми вивели, і нині він є основним сім'яним кабаном поголів'я, має руду бороду та ікла, тож його прозвали Рамзаном, а всіх підсвинків з цієї породи відповідно охрестили Кадирівськими, — розповів селекціонер.

Та, за словами селекціонера, попри великий розмір, племінний кабан дуже боязкий, як і більшість його одноплеменців. Тому його старанно оберігають від чужих людей і гучних звуків.

Як розповів вчений, коли поросяток почали купувати фермери з інших регіонів  для розведення, то виявили цікаву особливість - ці свинки набагато краще пристосовані до життя в горах, ніж їхні родичі. Таку задачу собі науковці не ставили і вважають це звичайним збігом.

Джерело: Полтавська Хвиля

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень