Холівар через котів у міській раді Рівного (ВІДЕО)

Права бездомних котів зхаищає відчайдушна рівнянка, яка вже не розраховує на допомогу мера

Проект рішення про захист бродячих котів, який розробило управління ЖКГ міста, викликав справжній скандал на засіданні бюджетної комісії Рівнеради.

Нагадаємо, такий проект управління ЖКГ розробили після того, як петиція захисників тварин набрала 300 голосів. Активісти вимагали визнати бездомних котів частиною екосистеми Рівного.

Активісти доводили, що за відсутності стерилізаційного центру та місця, де можна було б утримувати бродячих котів взимку, рівняни повинні допомагати тваринам самотужки. Тобто впускати котів у під’їзди або у підвали багатоквартирних будинків.

Говорить активістка Наталія Ющук:

У нас стерилізаційний центр мав бути добудований у 2014 році. Але цього не відбулося. Тому там можна у клітках перетримувати виключно собак. Коти ж у вольєрах помирають.

Втім, із такою пропозицією, як виявилось, не згодні деякі директори ОСББ та навіть депутати Рівнеради.

Начальник управління ЖКГ Ярослав Сахнюк її підтримав, зауваживши, що не відбудеться нічого страшного, коли кілька тварин будуть жити у підвалах будинків:

У Рівному виходить, що одні підвали в будинках відкриті, а інші закриті. Через це всі тварини лізуть туди, де відкрито. Якщо ж усі підвали будуть відкриті, то коти в них розчиняться. Окрім цього, вони там ловитимуть шкідників.

Гаряча дискусія продовжувалася півгодини.

Частину дискусії ви можете бачити на відео, яке ми трохи «прикрасили» - для настрою.

В результаті бюджетна комісія Рівнеради підтримала цей проект рішення і його передадуть на сесію, яка запланована на 22 березня.

Стеж за нашими новинами у  Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень