Хобі, яке перетворилося в успішну справу. Мар’яна Зелінська

Про жінок у бізнесі Рівного з нагоди свята 8 березня

Смачні торти, цікава випічка, оригінальні струдлі та безліч десертів власного виробництва - те, чим славиться у Рівному і не тільки магазин для гурманів «Моркв’яна Мар’яна». А за цим відомим брендом стоїть тендітна дівчина – Мар’яна Зелінська.

Напередодні 8 березня ми поспілкувалися з власницею «Моркв’яної Мар’яни». Мар’яна усміхнена і в усьому відчувається, що вона переймається власною справою.

Мар’яна, скажи, як 8 березня відзначають у вашому колективі?

Уже традиційно цей день зустрічаємо на роботі. Ми більше влаштовуємо людям свято, ніж святкуємо самі. Чоловіки можуть прибігати ледь не в останню хвилину, аби своїм коханим подарувати щось смачненьке. Збентежені чоловіки здатні у лічені хвилини розібрати усю вітрину. От, наприклад, торік чоловік тільки безпосередньо 8-го березня згадав, що це ж свято! Він зранку забрав з магазину одразу 20 тортів для своїх колег. Тому для нас це одне із найбільш веселих свят.

А як ви взагалі вирішили займатися цим бізнесом?

Кондитерська справа - це моє хобі.  Після університету у пошуках роботи пекла торти вдома. І моя випічка сподобалася людям. Я почала випікати торти на замовлення і в якийсь момент це набрало таких обертів, що уже вміщуватися на кухні вдома далі не було ніякої можливості. Я зрозуміла, що треба вже відкривати свою справу.

Ви відчуваєте якусь різницю між чоловіками і жінками у рівненському бізнесі? Взагалі є різниця, коли бізнес ведуть чоловіки чи жінки?

Я особисто не зіштовхувалася з жодними утисками з боку чоловіків. Єдине, можливо, мені здається, у жінку менше вірять, ніж у чоловіка. В успіх її справи. Треба докладати більше зусиль, щоб переконати у своїх силах. Можливо, мені більше пощастило, що поруч люди, які вірять в успіх нашої справи. Бізнес ми відкрили з братом, він вирішує всі чоловічі питання. Ми ідемо з ним-пліч-о-пліч, він мені допомагає чоловічою підтримкою.

Чомусь відчувається, що на досягнутому ви не плануєте зупинятися. Була спочатку «Моркв’яна Мар’яна», тепер ще й ресторан «Кекс і місто». Є ще плани щодо бізнесу?

Звісно. Хочемо розширювати географію своєї роботи. Хочеться працювати не тільки у Рівному, але й у сусідніх регіонах. Львова та Луцька це вже точно. Відчувається попит у цих регіонах. Люди телефонують, просять передавати випічку потягом, маршруткою, автомобілем і навіть BlaBlaCar.

А курйози часто в роботі трапляються?

Замовниці на день народження замовили великий триповерховий торт, прикрашений квітами. Вони забрали замовлення, а на вулиці зима, слизько… І впали з тим тортом. Вони повернулися, він хоч і в коробці, та все ж зім’ятий вщент. Декор зіпсовано.  І ми його переробляли. Кондитери наші в кінці вже і плакали, і сміялися. Але нічого, впоралися. Повністю повторили декор. Тому думаю, немає нічого такого, щоб неможливо було виправити.

Після спілкування з Мар’яною у нас залишися дуже світлі враження. Відчувається, що людина своєю справою дарує радість людям. До речі, тим жінкам, які тільки думають, чи варто наважитися на свою справу, Мар’яна на наше запитання відповіла:

Головне - любити свою справу і своїх клієнтів. Звісно, ризики є, але треба вірити у свої сили і можливість їх успішно здолати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень