Хліб купуватимемо за кордоном: аграрії вже продають врожай пшениці 2022 року

Повторюється ситуація минулого року

Українські аграрії вже активно продають врожай зернових 2022 року, який ще не вродив. Тож зерна для внутрішніх потреб цього року може й не залишитись.

Через це існує загроза того, що наприкінці року та у 2023 Україна буде купувати хліб за кордоном або сировину для нього, повідомляє Today.ua.

Зараз повторюється ситуація минулого року, коли влада не подбала про закупівлю зерна в Аграрний фонд або у Держрезерв. А сільгоспвиробники, користуючись привабливими цінами на зовнішньому ринку, повивозили зібране зерно на продаж.

 

Так, зібравши торік дуже непоганий врожай зернових, Україна фактично залишилась майже без власної сировини. І тепер наші виробники вже прицінюються до закордонного борошна, яке, ймовірно, виготовлене з нашого зерна. Однак тепер нам його вже продають утридорога.

Схожа ситуація повторюється і цього року. Українські агровиробники продають на зовнішніх ринках врожай пшениці 2022 року, який ще й не виріс. Отже, засіки й цього року можуть залишитись порожніми або напівпорожніми.

За найбільш привабливими зараз цінами продають такі культури:

  • пшениця по 265-275 доларів за тону, яку постачатимуть покупцям у серпні;
  • кукурудза по 240 доларів за тону, яку мають віддати у грудні;
  • ріпак по 615 доларі за тону, який віддадуть у серпні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень