Хімічний гігант Рівненщини наражає на небезпеку понад 5 тисяч людей

На цьому підприємстві знаходиться 1,5 тис. тонн легкозаймистих речовин

Фото ілюстративне

23 травня відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови Рівненської ОДА Віталія Ундіра. Розглядалися два питання:

про забезпечення пожежної та техногенної безпеки на ПрАТ «Рівнеазот» та стан функціонування 1-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС Рівненщини з охорони об’єктів найбільшого хімічного підприємства краю. На засідання офіційно були запрошені представники «Рівнеазоту», проте вони проігнорували запрошення.

Під час комісії обговорювалося питання нехтування керівництвом хімічного гіганта пожежною та техногенною безпекою підприємства.

Пожежно-рятувальна бригада, яка функціонує на підприємстві, за нормативами повинна прибути на місце виникнення надзвичайної події, якщо така трапиться у будь-якому виробничому цеху, за 4-6 хвилин. Натомість, пожежні автомобілі, які знаходяться на балансі «Рівнеазоту», не заправляються паливом, а техніка взагалі не обслуговується. Саме тому на місце НП будуть направлятися чергові відділення рятувальників з обласного центру, а це займе близько 20-30 хв.

Варто відзначити, що «Рівнеазот» - один із найбільших заводів хімічної промисловості України, де знаходяться 1,5 тис. тонн аміаку, хлору та інших легкозаймистих речовин.

У разі виникнення надзвичайної події в зону ураження потраплять сім населених пунктів у Рівненському районі з населенням більше 5 тисяч осіб. Це території, які розташовуються в безпосередній близькості від заводу, а далі – м. Рівне.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень