ХАЕС будуватиме 5-ий енергоблок. Реакторна установка вже готова

Вона перебуває зараз у США

«Енергоатом» та компанія Westinghouse Electric Company підписали днями угоду про закупівлю обладнання для енергоблока №5 Хмельницької АЕС. Цей енергоблок будуватимуть за технологією Westinghouse АР1000.

Сьогодні відбулося підписання контракту на закупівлю першої реакторної установки AP1000, яка вже виготовлена. Вона зараз - у США. Це дуже важливо і я дуже вдячний нашим партнерам. Це дійсно історична подія і це дійсно сучасна технологія. І ми плануємо, 5-й, 6-й блоки - найближчим часом розпочати вже будівельні роботи — після ухвалення відповідного законодавства, - каже міністр енергетики Герман Галущенко.

Президент «Енергоатому» Петро Котін запевнив, що Енергоатом здійснює максимально всі кроки, щоб надати необхідну документацію для прийняття цього закону.

Очільник Міненерго зазначає, що таких великих блоків наразі немає на пострадянському просторі і в інших країнах Європи, які використовують ядерну енергетику. Хоча, за його словами, Westinghouse раніше підписав угоди про будівництво цих блоків із кількома іншими країнами, серед яких — Польща і Болгарія.

Зауважимо, що такі реакторні установки працюють у США і Китаї і зазначив, і будівництво саме енергоблоків AP1000 є дуже перспективним.

Нагадаємо, американська компанія Westinghouse Electric Company в Україні планує збудувати 9 енергоблоків за технологією АР1000. Перші два будуватимуть на майданчику Хмельницької АЕС (енергоблоки 5,6).

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень