Хабар в 6,5 тисячі доларів та «нечесний» депутат облради: з чим Рівненській прокуратурі допомогли активісти

Зокрема, зробили це представники Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем»

Організація має власну методологію, за допомогою якої моніторить всіх держпосадовців та політиків щодо порушення законодавства. Коли ж порушення фіксуються, спеціалісти складають кейс документів та передають всі відомості до прокуратури.

Як відзначає прокурор Рівненської області Олег Соболь, за допомогою такої співпраці вже вдалося досягти певних результатів:

І на сьогодні ми вже маємо результати. До суду скеровано два кримінальних провадження: одне за фактом розтрати бюджетних коштів, інший за фактом хабара на суму понад 6, 5 тисяч доларів. Також притягнуто до відповідальності одного депутата місцевого рівня. Також нами внесено подання про усунення причин і умов, пов’язаних з корупцією.

Серед порушень, які зафіксували за допомогою учасників руху «Під контролем», є затримання на хабарі у розмірі 6, 5 тисяч доларів посадовця Корецької РДА, начальника управління Демидівської РДА на підробці документів та встановлення факту, що депутат облради проголосував за присвоєння собі ж грамоти Верховної Ради, чим створив конфлікт інтересів.

Представники руху «Під контролем» зазначають, що до співпраці можуть приєднатися й громадські організації та окремі активісти. Вони можуть надсилати інформацію про випадки корупційних порушень до організації, там її будуть обробляти та перевіряти і тоді направляти до правоохоронного органу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень