Група крові впливає на розвиток інсульту. Хто в зоні ризику

Інсульт може статися й у молодому віці

Науковці з’ясували, що ризик розвитку інсульту, зокрема й в молодому віці, залежить від групи крові.

Дослідники визначили генетичні варіанти, пов'язані з інсультом, та виявили зв'язок між раннім початком інсульту та ділянкою хромосоми, що включає ген, що відповідає за формування групи крові.

Так з’ясувалося, що з раннім інсультом найчастіше стикаються люди, які мають II групу крові. Також підвищений ризик мають люди з ІІІ групою.

Після коригування статі та інших факторів дослідники виявили, що люди з ІІ групою крові мали на 16 відсотків вищий ризик раннього інсульту, ніж люди з іншими групами крові. А у людей з І групою крові ризик інсульту був на 12 відсотків нижчим.

Поки що вчені не можуть сказати, чому II група крові створює більший ризик виникнення інсульту. Дослідники припускають, що це пов'язано з факторами згортання крові.

 

Джерело: meta.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень