Гроші, яких не вистачає на Рівненщині на інсулін, має забезпечити влада на місцях

Так на звернення медиків області відреагували у міністерстві охорони здоров’я

Впродовж 2018 року на лікування цукрового діабету на Рівненщині  з державного бюджету передбачили на 56% менше цільових коштів. Обласне управління охорони здоров’я неодноразово зверталося до Верховної Ради, Кабміну, народних депутатів від Рівненщини та МОЗ з тим, аби виділити додаткові гроші на закупівлю інсуліну.

Проте, міністерство охорони здоров’я вказало на те, що в умовах збільшення дохідної частини місцевих бюджетів та повної бюджетної самостійності відповідальність за ефективне управління ресурсами лежить також на плечах місцевої влади.

Як повідомляють з Рівненської ОДА більш ніж 800 тисяч державної медичної субвенції на інсулін отримав Березнівський район, а реально використав понад мільйон гривень. У цій ситуації використання коштів склало більш ніж 120%. Додатково Березнівщина на оплату інсуліну змогла знайти у своєму бюджеті 250 тисяч.

Дофінансування на закупівлю інсуліну здійснено ще у Володимирецькому, Зарічненському та Сарненському районах та двох містах обласного значення. На вартість препаратів інсуліну з початку цього року 900 тисяч гривень додатково виділило Рівне, 420 тисяч – Вараш.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень