Гроші у мешканців Рівненщини шахраї продовжують видурювати тисячами

Вдаючи продавців і працівників банків

Минулої доби троє громадян звернулися до поліції та повідомили, що їх ошукали. Зловмисники скористалися схемою купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет та махінаціями з персональними реквізитами банківської картки. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції області:

Так, 42-річний житель Рівненського району потрапив у тенета шахраїв, які під приводом придбання весільної сукні заволоділи його грошовими коштами в сумі 3010 гривень. Подібним чином 41-річна жителька Радивилова позбулася майже чотирьох тисяч гривень.

40-річна мешканка Вараша повідомила незнайомцю по телефону конфіденційні реквізити банківської картки, з якої у подальшому було знято сім тисяч гривень.

За усіма фактами шахрайств слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре звертаються до громадян бути надзвичайно обережними під час здійснення будь-яких фінансових операцій із незнайомими, зокрема під час купівлі-продажу в Інтернеті.

Правоохоронці нагадують, що працівник банку ніколи не випитуватиме особисті дані (прізвище, ім’я, по-батькові, дату народження, ПІН-код, CVV-код чи код із смс). Не потрібно продовжувати розмову з незнайомцем, якщо він телефонує до вас та змушує назвати будь-які дані. Зловмисники використовують психологічні інструменти впливу і часто вдаються до шантажу. Варто відразу покласти слухавку та звернутися до поліції, повідомивши номер телефону та вимоги зловмисників.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень