Дві громадські організації Рівного просять гроші з бюджету міста

Йдеться про 300 тисяч гривень

Товариство Червоного Хреста Рівного та Асоціація батьків дітей-інвалідів просять про надання їм допомоги з міського бюджету. Звернулися з відповідним листом до міського голови.

Товариство Червоного Хреста просить 100 тисяч гривень, щоб могти обслуговувати рівнян: відвідувати вдома самотніх та малозахищених, робити хворим призначені медиками уколи.

Асоціація батьків дітей-інвалідів просить 200 тисяч гривень на ремонт і свою діяльність.  

Заступник начальника міського управління праці та соцзахисту Олена Петрик на засіданні бюджетної комісії міськради Рівного пояснила детальніше депутатам, чому цим організаціям потрібні гроші:

Це обумовлено тим, що Товариство Червоного Хреста України з цього року не отримує фінансової підтримки.

 

Асоціацією батьків дітей-інвалідів у травні цього року була відкрита школа для професійної орієнтації дітей з особливими потребами «Бабусин». Це приміщення було надано в безкоштовну оренду і були проведені певні види ремонту. І громадська організація просить надати їм підтримку для завершення ремонтних робіт.

Голова бюджетної комісії Олег Карпяк поцікавився, чи є у місті комунальні установи, які дублюють роботу Червоного Хреста. Олена Петрик пояснила, що схожі послуги надає територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та малозабезпечених. Однак його працівники не можуть надавати медичні послуги. В той же час послугами медсестер Червного Хреста у місті користується близько 200 людей.  

Також дехто з депутатів остерігався, чи не почне Асоціація батьків дітей з особливими потребами після надання коштів просити ще й гроші на обладнання, на свою діяльність. Але їх заспокоїв заступник міського голови Сергій Васильчук. Сказав, що це будуть не мільйони та й контролювати видатки для організації – не проблема.  

А депутат Микола Бляшин хотів бачити письмовий звіт організацій про використані кошти, в тому числі пропонував розміщувати його на сайті міськради Рівного. 

Чи дадуть гроші організаціям і з якими умовами - вирішить міськрада Рівного на одній з найближчих сесій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень