«Громадяни мають право на самозахист», - голова Рівненської облради про звернення щодо вільного обігу зброї

Відповідний проект рішення оприлюднений на сайті облради

Як уже повідомляло Радіо Трек, у зверненні до Верховної Ради України, Президента та Кабінету Міністрів йдеться про необхідність дозволити володіти зброєю «простим людям» через зростання злочинності.

За словами голови рівненської облради Миколи Драганчука, першочергово звернення розглядатиме профільна комісія з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією під головуванням Сергія Свисталюка. І від рішення цієї комісії залежить, чи виноситимуть відповідний проект на розгляд сесії, говорить Микола Драганчук:

- Це якраз прохання для того, щоб Верховна Рада розглянула і надала можливість. Оскільки сьогодні в Україні війна, дуже багато зброї ходить, дуже багато розбійних нападів і на житло, і посягання на життя громадян.

І громадяни, я думаю, мають право на самозахист, принаймні. Бо сьогодні сподіватися на інший захист не завжди виходить. Якщо комісія його заблокує і скаже, що нам сьогодні не на часі носити зброю, значить це питання буде просто зняте з розгляду.  

Тобто звернення до вищого керівництва держави - це своєрідне прохання про пришвидшення розгляду відповідного закону Верховною Радою.

Ухвалять депутати Рівненської обласної ради звернення чи ні - стане відомо під час наступного пленарного засідання, яке заплановане, орієнтовно, на кінець травня - початок червня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень