Від інвалідності ніхто не застрахований: незряча звернулася до рівнян із проханням

Поки жінку підтримав Олексій Муляренко

Фото ілюстративне

Створити комфортні умови для змістовного дозвілля людей з інвалідністю хоче очільник обласної адміністрації Олексій Муляренко.

Олексій Муляренко під час презентації проектів, які він подав на Громадський бюджет 2018.

Відповідний проект він подав на Громадський бюджет 2018.

Проект передбачає створення умов у м. Рівне для комфортного дозвілля людей з інвалідністю, зокрема розроблення та розміщення тактильних карт – схем міста, адаптацію музейних експозицій та створення віртуальних екскурсій з субтитрами, тифлокоментарем та сурдодублюванням. Вартість проекту - 249 000 грн.

Втім, це не все, пояснив Олексій Муляренко:

Також цим проектом передбачається закупівля аудіосистеми і створення спеціальної екскурсії у нашому краєзнавчому музеї з субтитрами та тифлокоментарем. Окрім закупівлі аудіосистеми та створення цього супроводу передбачаємо створення спеціальних 50 табличок шрифтом Брайля біля основних експонатів краєзнавчого музею.

Співавтором проекту була радниця голови облдержадміністрації Тетяна Войтович.

Тетяна Федорівна Войтович (на фото - у зеленому костюмі) стала радником Олексія Муляренка після того, як у квітні 2018 року, підняла питання доступності туристичних маршрутів для людей з інвалідністю.

Тетяна Войтович теж є незрячою і так говорить про проект:

Це дасть унікальну можливість незрячому відчути себе частиною суспільства. Зрозуміти, як виглядає пам’ятник Марії Несвицької, ті ковані скульптури у місті чи експонати у музеї. Зрозумійте, ви все бачите, а ми - ні. Підтримайте цей проект. Зрозумійте, від інвалідності ніхто не застрахований.

Автори проекту додають, що реалізація поставлених завдань сприятиме підвищенню рівня розуміння проблем цієї категорії людей та формуванню відповідної суспільної свідомості. 

Це, кажуть, запорука подальшого розвитку інфраструктури міста, дружньої до потреб людей з інвалідністю.

Додамо, що лише у Рівному проживає 13 тисяч осіб з інвалідністю. Близько двох тисяч – це діти.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень