Рівняни хочуть будувати, або трохи про «попит» на Громадський бюджет

Попри зміни до положення про громадський бюджет Рівного на 2018 рік ідей вистачає

110 проектів подали рівняни на фінансування в межах Громадського бюджету у цьому році.

Їх вартість – приблизно 75 мільйонів гривень.

Усі пропозиції вже вивчили профільні управління міської ради. Чиновники, зокрема, вираховували реальну вартість проектів, коментували їх доцільність та навіть намагались залагоджувати земельні питання. Аби остаточно все доопрацювати, автори проектів мають ще тиждень. 

Під час засідання координаційної ради начальник контрольного відділу міськради Микола Полюхович зауважив, що цьогорічний список проектів більш збалансований:

В цьому році більш-менш збалансовані проекти. Бо торік було багато малих проектів, тобто різні концерти, фестивалі. А цього року малих проектів стало менше, бо у положенні чітко прописали поняття малого проекту. І таких проектів може бути максимум 50 % від загальної кількості. Цього року маємо багато інфраструктурних проектів, хоча їх набагато важче реалізувати, бо треба і відведення землі, і різні погодження. Соціальних проектів достатньо. Сподіваємось, що цього року координаційна рада допустить до голосування більше проектів. Буде конкуренція. Можливо, буде важко обрати щось важливе, але якість проектів від цього зросте.

За два тижні координаційний комітет громадського бюджету обере проекти, за які рівняни зможуть голосувати вже наприкінці вересня цього року. До речі, цього року змінилась процедура допуску до голосування, нагадав Микола Полюхович:

Торік були нарікання на те, що члени координаційного комітету не допустили певні проекти до голосування. Аби уникнути подібних ситуацій, ми змінили процедуру допуску. Рішення буде приймати більшість від присутніх членів комітету, а не більшість від загального складу за умови наявності кворуму. Тобто не буде так, що там, наприклад, один чи два члени комітету будуть фактично блокувати допуск до голосування того чи іншого проекту.

Нагадаємо, у положенні про громадський бюджет 2018 чітко прописали, який проект малий, а який великий. Це нібито дало можливість пропонувати будівництво соціально значимих об’єктів, а не лише витрачати гроші на проведення різних подій. Окрім того, ще навесні координаційна рада залишила два види голосування: паперове та електронне. Їх значно удосконалили для того, аби не було фальсифікацій. Змінився також і прохідний поріг. Так, великий проект має набрати 500 голосів рівнян, а малий – 300.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень