Гранітного взяли під варту без права внесення застави

Про це повідомила прокуратура Рівненської області

У прес-релізі йдеться,

За погодженням із прокуратурою Рівненської області слідчим Управління Служби безпеки України в Рівненській області 15.05.2017 повідомлено про підозру 37-річному жителю м.Рівне – керівнику місцевої громадської організації у вчиненні посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України).

Як встановлено, підозрюваний на замовлення жителя Російської Федерації організував та провів 03.05.2017 несанкціонований мітинг в м.Рівне, на якому із залученням за винагороду учасників громадської організації, яку очолює, студентів та інших громадян (в т.ч. так званих «стрімерів»), спекулюючи  на проблемі незаконного видобутку бурштину,

закликав вчинити дії, спрямовані на зміну меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Далі у повідомленні прокуратури зазначається:

Як наслідок - подію того ж дня було використано та висвітлено низкою російських ЗМІ з метою формування у громадян негативного ставлення до України та дискредитації її державних та правоохоронних структур (приміром під заголовками «В Ровно начался янтарный майдан», «За янтарную народную республику» та інші).

В учасників «фейкової» акції вилучено плакати з провокаційними написами та газові балончики. 

За результатами розгляду клопотання слідчого,  погодженого із процесуальним прокурором,

Рівненський міський суд застосував до підозрюваного запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування з метою з’ясування усіх обставин тяжкого злочину та притягнення винних осіб до відповідальності.

За словами Гранітного, він буде подавати апеляцію на рішення міського суду стосовно обрання йому міри запобіжного заходу.

Довідково: ч.2 ст.110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, тобто умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, якщо вони вчинені за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, – караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень