Гральний бізнес: хто контролює і «під ким ходять» лотереї

Кількість гральних закладів, попри офіційну їх заборону на державному рівні, дедалі зростає

Тепер їх можна зустріти на кожному кроці, і у Рівному зокрема, під назвами «Лотерея».

З чим пов’язана така активність, і чи взагалі ці заклади хтось контролює та перевіряє – Радіо Трек вирішило запитати у начальника рівненського управління торгівлі та громадського харчування Ігоря Остапенка.

Він повідомив, що на місцевому рівні власники грального бізнесу дозволів не отримують. Ліцензію на провадження та випуск лотерей видає Міністерство фінансів:

- Вони беруть ліцензію в Міністерстві фінансів України і контроль на Міністерстві фінансів України. І в них чітко в ліцензійних умовах прописано коли контролюють, як контролюють, коли вони проводять перевірки, кого вони залучають до перевірок. Вони мають проводити перевірки тільки два рази в рік. Залучаються центральні ограни влади, тобто, Управління, мабуть, фінансів облдержадміністрації, можуть залучатися представники нашого (міського, - ред.) управління фінансів… Це все фінанси. Вони не беруть ніяких дозвільних документів у нашої, місцевої влади.

Така ж ситуація, за словами Ігоря Остапенка, і з пунктами обміну валют.

Тож фактично місцева влада не має жодного впливу на роботу цих установ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень