Готове до блекауту: Як місто на Рівненщині підготувалося до зими

І скільки це коштувало

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Дубні, що на Рівненщині, повністю відмовилися від газу та готові до блекауту. Всі котельні міста перевели на дрова і закупили генератори.

Торфобрикетами та дровами замінили газ у всіх котельнях. Ними обігрівають всі 60 житлових багатоповерхівок. Переведення трьох котелень на біопаливо коштувало 25 мільйонів гривень.

На рік це економія 12 мільйонів. Це відчутно, правда. За 3-4 роки повернемо, як вимагає Європа, всі витрати. Ми доведемо, що на правильному шляху, – розповів міський голова Дубна Василь Антонюк.  

У міській раді зауважили, що місто не замерзне навіть при повному блекауті. Адже дров і торфобрикетів заготовили до кінця зими.

Всі котельні Дубна забезпечені генераторами. У цьому році для «Дубнокомуненергія» придбали генератор, потужністю 180 кВт, який забезпечить роботу котелень  при аварійних відключеннях, – додав перший заступник міського голови Микола Ткачук.   

На сьогодні мешканці Дубна жодного разу не відчули проблем з подачею тепла у квартири. Та місто не повністю відмовилося від газових комунікацій.

Якщо надворі буде 20 градусів морозу, запустять газові котли – це дозволить підтримати оптимальну температуру теплоносія. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень