«Головний» католик Рівного запрошує людей знайти свої історії

Та вітає з Різдвом Христовим

Сьогодні в Україні державний вихідний. Відзначається Різдво Христове християнами західного обряду. Настоятель Римо-католицької парафії св. Петра і Павла Владислав Чайка привітав мешканців Рівного зі святом:

З нагоди Різдва Христового хочу сказати, що починаємо святкувати і заохочую, запрошую до того, аби люди в Новому році знайшли свої історії, сторінки життя. За це треба подякувати Господу Богу.

Багато чого ми не розуміємо, не знаємо, озлоблюють нас різні події, війна. Це все нас озлоблює. І потрібен нам Дух. Дух Святий. Тож бажаю усім віри в те, що Господь веде нашу історію, і бажаю вам Духа Святого. Щоб ми радісно входили в ці свята та з надією на виконання планів Божих і сповнення наших надій, які маємо в серці. Веселих вам свят. Христос Рождається!

Закон про оголошення 25 грудня державним вихідним набрав чинності 2 лютого 2017 року.

В Україні вихідним є 7 січня, коли відзначають Різдво Христове за юліанським календарем (святкують Українська, Російська, Грузинська, Сербська, Польська православні церкви, православний Єрусалимський патріархат в Ізраїлі і Йорданії, а також нечисленні громади в інших країнах; крім того, юліанського календаря дотримується й більшість східно-католицьких церков, серед них і Українська греко-католицька церква; також в Україні цим календарем користуються УПЦ-КП і УАПЦ). Водночас Різдво за григоріанським календарем, яке відзначають не лише римо-католики, але й протестанти, і за схожим до нього новоюліанським календарем, яким користується значна більшість помісних православних церков, 25 грудня, було в Україні робочим днем.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

 



Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень