Голова Рівненської ОДА Муляренко підбив підсумки 2018-го року

Серед основних досягнень – будівництво доріг, амбулаторій, інклюзивних центрів. А ще – порятунок Усті

Будівництво різних об’єктів та доріг

Торік команді Олексія Муляренка вдалося запустити найбільший сегмент будівництва сільських амбулаторій. Завдяки двом проектам, президентському та Світового банку, на Рівненщині з’являться відповідно 34 та 89 амбулаторій.

На Рівненщині з’явились 135 км якісних доріг – місцевих, державних і міжнародних.

Здано в експлуатацію або триває будівництво понад 120 спортивних об’єктів. Ми в лідерах в Україні за темпами зведення багатофункціонального Палацу спорту, - зазначає Олексій Муляренко.

Медицина

Голова ОДА відзначив, що для лікарень Рівненщини придбали нове медичне обладнання на понад 50 млн грн.

Зокрема устаткування ціною 11,5 млн грн запрацювало у Рівненському діагностичному центрі. Дорогий рентген-апарат (5 млн грн) встановили у перинатальному центрі. Надсучасна ендоскопічна система експертного класу є гастроентерологічному центрі Рівненської обласної лікарні. Її вартість понад 9 млн грн. Апарат такого класу - єдиний на всю країну.

Оновлюється обладнання і в районах. Для хірургічного відділення Гощанської ЦРЛ придбали лапароскопічну стійку за 1,4 млн грн. В рамках проекту Світового Банку для усіх районних лікарень, а також для Рівненської центральної міської та обласної лікарень, передали кардіологічне обладнання на 20 млн грн. ЦРЛ також отримали комп’ютерну техніку для ведення електронного реєстру пацієнтів.

На Рівненщині успішно розвивається Новий освітній простір – школи роблять привабливими та облаштовують необхідним обладнанням. Придбали 29 шкільних автобусів. Для дошкільнят створили 450 нових місць.

Освіта

Важливо згадати будівництво дитячих садочків в Березнівському, Млинівському, Рівненському, Здолбунівському районах.

Відкрито новозбудовані приміщення дитсадків у селах Обарів Рівненського району та Івачків Здолбунівського району.

Створено додаткові групи у закладах дошкільної освіти 4-х ОТГ та п’яти районів області.

Добудовано приміщення дитячого ясла-садка у смт Гоща. Будуються школи в Рокитнівському, Володимирецькому та Рівненському районах. Завершується будівництво перших пускових комплексів шкіл у селах Степангород і Озерці Володимирецького, Старе Село Рокитнівського районів.

Створено мережу інклюзивно-ресурсних центрів. Зокрема, 14 центрів відкрили у 2018-му році.

Об’єкти соціальної інфраструктури

Також в області капітально ремонтують Мирогощанський будинок-інтернат для дітей з інвалідністю. Реконструювали корпус, купили нові меблі для комфортного перебування пристарілих у Рівненському геріатричному пансіонаті.

У геріатричному пансіонаті, що в селі Тучин Гощанського району, створили кращі умови проживання.

А нещодавно у Рівному відкрили найкращий в Україні центр для бездомних.

Енергоефективність та екологія

Також у 2018 році Рівненщина підтвердила свій статус лідера енергоефективності та зробила ставку на екологію.

- Покращуємо екологію. Модернізуємо систему інженерних мереж очищення стічних вод у Березному. План порятунку Усті та озера Басів Кут перейшов з формату розмов до конкретних дій! Вперше проведено об’ємне наукове дослідження річки та створено Басейнову раду Усті та озера Басів Кут, - нагадав Олексій Муляренко.

Бізнес і влада

Серед важливих досягнень в минулому році голова ОДА вважає налагодження взаємовідносини бізнес-влада.

Результат – у загальноукраїнському рейтингу Regional Doing Business Рівненщина піднялася на 15 позицій (з 21-го на 6-те серед регіонів України).

Церква

Ми продовжили традицію Молитовних сніданків, запровадили щомісячні Духовні ранки.


А 15 грудня 2018-му році разом з декількома тисячами жителів Рівненщини взяли участь в історичному Об’єднавчому Соборі Української православної церкви. Ми – це уся команда людей, яка працює для досягнення єдиної мети – розвитку України. Розпочинаємо рік з новими силами та енергією, - підсумував голова ОДА.

За матеріалами прес-служби Рівненської ОДА

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень