«Година смерті»: під Рівненською ОДА малювали силуети мертвих людей (ФОТО)

На підтримку медичної реформи

Під Рівненською ОДА о 10-ій годині ранку пройшла «Година смерті». Акцію, яка проходить в 55-ти містах України, в Рівному організувала благодійна організація «Мережа 100% життя Рівне».

Кілька десятків людей зібралися, щоб передати звернення очільнику області Олексію Муляренку, а той своєю чергою має передати листа нардепам з Рівненщини у Верховну Раду.

Все це робиться з метою вплинути на медичну реформу, яку ніяк не можуть довести до кінця в Україні, розповідає заступник голови правління БО «Мережа 100% життя Рівне» Євгеній Баборикін:

Сьогодні депутати Верховної Ради мають винести на голосування закони, які будуть змінювати медичну реформу в Україні. І в принципі ця акція в підтримку цих законів, цих реформ. Щогодини в Україні помирає 67 пацієнтів, і якщо вони не приймуть зміни до реформи, то фактично проголосують за смерті цих людей.

Невдовзі до пікетувальників вийшла заступник голови РОДА Світлана Богатирчук-Кривко та пообіцяла, що область передасть звернення до Верховної Ради, адже медичну реформу потрібно підтримувати.

В рамках акції активісти намалювали крейдою на бруківці перед приміщенням адміністрації 67 силуетів людей, які символізують українців, що кожну годину помирають від неякісної медицини та халатності лікарів.

Головна акція триває під Верховною Радою, де замість силуетів лежать живі люди, накриті простирадлами. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень