Предстоятель Української Церкви був сьогодні у м. Рівне (ФОТО)

І вручив орден Муляренку

Голова РОДА Олексій Муляренко -- справа

Як відомо, в Україні є кілька Православних Церков. Серед них – УАПЦ (Українська Автокефальна Православна Церква). Вона має свого Предстоятеля – Митрополита Макарія.

Сьогодні він побував у Рівному, де зустрівся з головою Рівненської ОДА – Олексієм Муляренком: вручив йому орден і представив нового керуючого Рівненсько-Волинською єпархією УАПЦ.

Сайт РОДА, зокрема, повідомляє:

Предстоятель УАПЦ Митрополит Київський і всієї України Макарій представив голові Рівненської ОДА новопризначеного керуючого Рівненсько-Волинською єпархією УАПЦ єпископа Рівненського і Волинського Гавриїла.

Митрополит Макарій -- зліва

Як сказано:

У липні цього року рішенням Архієрейського Собору і Патріаршої ради УАПЦ священнослужитель був обраний єпископом Рівненським і Волинським, а на початку вересня в кафедральному храмі Успіння Божої Матері міста Львова звершена архієрейська хіротонія.

У перекладі на світську мову: рукоположення та призначення Єпископа Гавриїїла на Рівненщину та Волинь відбулося геть недавно у Львові.

Єпископ Рівненський і Волинський Гавриїл

Також, як повідомляє сайт РОДА:

Під час зустрічі обговорили необхідність надання Україні Томосу для відновлення Єдиної Української Православної Церкви.

 

Предстоятель УАПЦ Митрополит Київський і всієї України Макарій, Українська Автокефальна Православна Церква займе гідну нішу у об’єднаній церкві.

 

З нагоди 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі-України Олексію Муляренку вручили відзнаку патріархії УАПЦ - ювілейний орден Рівноапостольного князя Володимира Великого.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень