Герой Майдану з Рівненщини отримав орден «За мужність»

Його нагороджував Президент

Учасник Революції Гідності Тарас Більчук із Здолбунівського району отримав орден «За мужність». Високу державну нагороду йому вручив Президент України Петро Порошенко.

Про це пише прес-служба Рівненської ОДА.

У ніч з 29 на 30 листопада 2013 року, коли спецпризначенці жорстоко побили активістів, Тарас був серед постраждалих. Він голіруч захищав студентів. Під ранок за його життя боролися медики швидкої. 18 лютого 2014 року Тарас Більчук був серед мирних протестувальників, які вирушили пікетувати Верховну Раду. Навпроти парку їх оточили беркутівці та жорстоко побили палицями. З Тараса зірвали каску та почали бити по голові. Він отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Високі державні нагороди з рук Глави держави також отримали ще 15 Героїв Майдану, які отримали поранення під час Революції Гідності.

Всього до річниці Революції Гідності державними нагородами за відстоювання європейського вибору України, мужність і патріотизм нагороджено 90 активістів Євромайдану.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень