Генпідрядник скандального будівництва на Київській просто так не здасться

І обіцяє позиватися

Сьогодні стало відомо про те, що генпідряднику будівництва на вулиці Київській, 67 у Рівному – фірмі «Спецрембуд»  - столична Державна архітектурно-будівельна інспекція анулювала ліцензію на будівництво об'єктів IV та V категорій складності. Принаймні таку відповідь з ДАБІ надіслали депутату Верховної Ради Остапу Єднаку.

Нагадаємо, що з цього будівництва торік зник будівельник, а потім його знайшли мертвим. 

Керівник ДАБІ Рівненщини Ігор Мічуда коментував Радіо Трек ситуацію зі скасуванням ліцензії "Спецрембуду". Казав, що

перевірити, чи є на цьому будівництві роботи такої складності, і чи виконують їх відповідно до норм та чинного законодавства, - нема можливості, оскільки замовник будівництва (це фірма «Апартаментбуд», яку пов’язують з матір’ю депутата міськради Рівного Олександра Бабата) не з’являється на вимогу.

Сайт Радіо Трек писав про це у публікації У Рівному з прокуратурою та поліцією шукають замовника будівництва.

Власник і керівник фірми «Спецрембуд», яка була генпідрядником будівництва на Київській, 67, Олександр Кучерук прокоментував цю ситуацію так:

Я не можу відповідати за когось. Мені невідомо, чому вони не з’являються.

 

Коли проходила перевірка обласної ДАБІ у лютому, ми з’явилися відразу. Інспектор побував на першому  і другому поверхах будинку і  все. І, навіть не заглядаючи у проект, зробив свій висновок і рішення прийняв.

 

Я просив інспектора продовжити перевірку на кілька днів, щоб ми змогли надати в повному обсязі на ознайомлення проект. Він відмовився.

 

Наклали на мене штраф на понад 10 тисяч гривень. Зараз його оскаржуємо у суді. І наклали штраф 1 мільйон 700 тисяч на підприємство, який теж оскаржуємо в суді. У серпні тільки розпочнеться розгляд справи.

Що стосується ліцензії, то про її скасування Олексмандру Кучеруку нічого невідомо.

Була перевірка. Справді, там знайшли деякі неточності. Минуло від моменту перевірки десь два місяці і ми послали лист офіційний, що дайте нам відповідь, чим закінчилася перевірка. Поки що цієї відповіді немає. Я нічого не отримував.

 

І разом з тим ми зробили дві експертизи проекту будівництва, які показали, що там категорійність не занижена і земля використовується за призначенням. Це експерт сказав. А постанову виносив інспектор Рівненської ДАБІ. Ну, слово експерта завжди вище за слово інспектора.   

Олександр Кучерук каже, що якщо справді з ДАБІ йому повідомлять про скасування ліцензії, то буде оскаржувати таке рішення:

Чекаємо нині відповідь від ДАБІ. Якщо вона нас не буде влаштовувати – будемо оскаржувати. Бо в нас є доволі велика історія, рейтинг, визнаний в області, і багато замовників. Те, що скаржиться на мене інспектор – це не так важливо, як скаржиться замовник. Бо ми працюємо на споживачів, а не на держчиновників. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень