«Гаряча» промова Гранітного та інші подробиці передбачуваного суду в Рівному (ВІДЕО/ФОТО)

Активіст лишається в СІЗО до листопада

Ярослав Гранітний. Позує перед журналістами в своєму костюмі та гумових  капцях

Рівненський активіст Ярослав Гранітний лишається за ґратами до 13 листопада. Апеляційний суд Рівного вже вкотре не задовольнив клопотання адвоката Гранітного Ярослава Кальки про зміну кваліфікації статті та обрання затриманому м’якшого запобіжного захисту.

Нагадаю, що слідчий і прокурор звинувачують активіста в загрозі територіальній цілісності України та незаконному поводженні зі зброєю. Згідно зі статтею про сепаратизм, тримання під вартою – це єдиний запобіжний захід, який можна обирати підозрюваному.

Крім цього, у Гранітного знайшли боєприпаси та додали до справи звинувачення у незаконному поводженні зі зброєю. 

За словами обвинувачення, Гранітний може переховуватися від слідства, адже не має міцних соціальних зв’язків. Адвокат

Ярослав Калька заперечує це, кажучи, що його підзахисний живе з мамою в квартирі, має стабільну роботу та дохід, крім того, очолює патріотичний рух у Рівному.

Адвокат Гранітного Ярослав Калька

Доказів, що Гранітний небезпечний для суспільства та може втекти з України,  правоохоронці не показували, посилаючись на таємницю слідства. Підсудний впевнений, що це робиться спеціально, аби тримати його за гратами:

Що це за засекречена інформація? Я сам викладав матеріали у Фейсбук. Що це за свідки, я їх не знаю жодного. Ці люди взагалі існують в природі!?

Детальніше промову Гранітного ви можете подивитись нижче на відео: 

Адвокат Гранітного також додав, що клопотав про те, аби допитати свідків у суді, адже їх мають допитувати безпосередньо на засіданні. Втім, клопотання відхилили, суд користувався показами на папері. В СІЗО Гранітний продовжить «сидіти» до 13-го листопада.

В одній камері з Гранітним сидів Юрій Клейнос - організатор другої акції під Рівненською ОДА. Його персона привертає меншу увагу преси. Нагадаємо, що саме його затримали під час пікету поліцейські. Згодом він розповів, що обидві акції фінансували з Росії. 

Принаймні так кажуть правоохоронці.

Гранітний і Клейнос

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень